Föreläsningar | aktiviteter | guidningar - 23 september 2018

Föreläsare

Fyra föreläsningar med natur i fokus från fyra föreläsares olika vinklar. Årets föreläsare är Eva Kronvall, Thord Fransson, Josefin Nilsson och Annette Seldén.

”Många fåglar, en fisk och lite mittemellan”  med Eva Kronvall

Många är vi som fascinerats av Evas fantastiska fågelbilder. Hennes förmåga att fånga ögonblick och stämningar i naturen är magisk.
Mer om Evas föreläsning hittar du här.

Evas föreläsning är kl 10 – 11

 

Sagan om ringarna med Thord Fransson

Thord Fransson är forskare vid Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm och har arbetat vid Ringmärkningscentralen sedan 1985 och varit ansvarig för svensk ringmärkning i drygt 15 år. Hans forskning handlar främst om fågelflyttning och han har sedan många år bedrivit studier i Grekland för att studera hur olika småfågelarter klarar passagen av Sahara.
Mer om Thords föreläsning hittar du här

Thords föreläsning är kl 11.30 – 12.30

”Skuggsånger – Öland i Linnés fotspår” med Josefin Nilsson/N

Fotografen, biologen och journalisten Josefin Nilsson har skildrat Ölands rika fågelliv i många år. I föredraget ”Skuggsånger” följer hon i Carl von Linnés fotspår och visar Ölands många ansikten. Följ med på en resa från dovhjortarnas dans till sälarnas gryningssång.
Mer om Josefin hittar du här

Josefins föreläsning är kl 13 – 14

 

Ísland, Landskap som berör med Annette Seldén/N

Följ med på en spännande bild- och filmberättelse om natur och äventyr på Island! Spektakulära upplevelser som dykning i förkastningssprickor, klättring i isgrottor och flyg över storslagna landskap och aktiva vulkaner. Naturfotografen Annette Seldén har under tre års tid samlat bilder och filmer från sammanlagt 10 resor till den mytomspunna ön i Atlanten – i jakten på bilder som berör. – Mina bilder ska beröra betraktaren men också handla om verkligheten. Jag vill att bilderna ska göra betraktaren nyfiken, glad, ibland lite rädd, kanske med en skräckblandad förtjusning men också upprymd. Helt enkelt väcka en känsla, väcker den samma känsla somjag hade när jag själv tog bilden har jag lyckats helt.
Mer om Annette Seldén hittar du här

Annettes föreläsning är kl 14.30 – 15.30